Wooninspiratie

Te gekke nieuwbouwprojecten in Almere Deel 1

Hebben jullie ook die passie voor architectuur? Soms even met de auto in onbekende straten rijden in de buurt? Even kijken welke te gekke nieuwbouwprojecten gestart zijn? Of regelmatig op Funda kijken? Ik wel. De meesten mensen hebben vooroordelen over Almere. Weinig sfeer, geen historie en ook geen gezelligheid. In bepaalde wijken is dit ook zo. Maar wat in Almere wel bijzonders is, zijn de gekke bouwprojecten, die vaak ook een beetje out of de box zijn. Almere heeft ruimte en ook mogelijkheden voor kansen en kansloze projecten. Soms gaat het mis maar soms zijn het ook ontzettend leuke project. Nog steeds vooroordelen over Almere? Misschien kan ik je mening toch nog veranderen.

Het Erf

Het Erf is ook een bijzondere plek in Oosterwolde. De idee van de projectontwikkelaar was een bijzondere plek tussen stad en land te creëren. De inspiratiebron was Frankrijk met het lekkere buiten zitten, genieten van de tuin en lekker buiten eten. Dit project is voor mensen, die willen genieten van het leven, foodlovers zijn en willen genieten van de natuur.

Te gekke nieuwbouwproject in Almere

Te gekke nieuwbouwproject in Almere, de Barn

De idee van de projectontwikkelaar

Op dit gebied heeft de projectontwikkelaar geïnvesteerd in het landschaap en niet alleen in mooie huisjes. Een grote tuin en een akker met kruiden, fruit bomen en gezellige paden tussen de natuur was het plan. Om het natuur gevoel nog sterker te maken heeft de architect ook voor boerenschuren gekozen, welke verbouwd zijn tot woningen.

Architectuur van de Barn

Belangrijk aandachtspunt zijn de mooie veranda’s, welke het gevoel van binnen en buiten nog sterker maken. De Barns zijn in meerdere kleuren en verschillen modellen gebouwd.

Achitectuur de Barn

Architectuur van het te gekke nieuwbouwproject de Barn

Interieur van de Barn

De binnenkant is ruim en ook de grote tuin maakt een gezellig gevoel. Qua interieur bent je ook een beetje beperkt. Het zijn wel nog veel mogelijkheden maar de sfeer en de stijl zou wel in het concept passen. De Barn is aan de binnenkant groot en open, ook weer voor de gezelligheid en binding tussen binnen en buiten.

Luxurieus en duurzaam wonen

De huizen zijn ook zelfvoorzienend en duurzaam ontworpen. In het geheel een echte plek voor buiten mensen, food lovers en milieubewuste mensen.

Persoonlijke mening over dit project

Persoonlijk vind ik het ook weer een gelukt project. Het enige wat ik een beetje jammer vind is de prijs. Ik begrijp dat je veel ruimte terug krijgt, maar toch is de koopprijs erg hoog. Dat is helaas erg veel voor jonge gezinnen. Het erf is zo’n leuk project voor mensen met familie maar ik twijfel heel erg of dit voor jonge gezinnen betaalbaar is.

Ben je verder nog geïnteresseerd over dit project

Ben je verder nog geïnteresseerd in dit project? Neem gerust een kijkje via de onderstaande link:

https://nl-nl.facebook.com/HetErfAlmere/

Volgende keer weer een ander architectuur project in Almere

Bent je nog steeds van mening dat Almere saai en zonder sfeer is? Dat mag. Gelukkig hebben we allemaal niet dezelfde smaak. Juist de diversiteit maakt ons bijzonder. Volgende keer weer een andere architectuur projecten of te gekke nieuwbouwprojecten in Almere.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Hi, wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Barbara. Op mijn blog deel ik wooninspiratie, het verhaal van ons huis en technische informatie voor binnen en buiten! Ben je geïnteresseerd, kijk dan gerust mee.

Meer over mij.