Wooninspiratie

Kerst vieren voor elk budget

Kerst komt eraan en misschien ben je bezig met de voorbereiding hiervoor. De zolder boven ontploft met kerstspullen, die de rest van het jaar helemaal in de weg staan. Je bent bezig met zoeken op het internet voor nieuwe inspiratie en je denkt ‘ojee dat wordt weer een dure feest’. Avondeten, cadeaus en ook nog een leuke kerstdecoratie, die niet elk jaar nog een beetje anders moet zijn. Herkenbaar? Hebben jullie ook zin om kerst weer een stuk meer minimalistischer en back to basic te vieren? Hieronder een paar handige kersttips voor elke budget.

5 handige tips voor een low budget kerst:

1. Kringloop/Marktplaats:

Van kerstballen, tafeldecoratie tot kerstverlichting alles is tweedehands te koop. Zijn jullie ook fans van een kerstbom met decoratie in een andere kleur? Dan is de kringloop helemaal perfect, ze verkopen kerstballen en decoratie in alle kleuren voor een paar euro’s. Het grote voordeel: na de kerst kan je deze ook weer makkelijk bij de kringloop terug geven en het daarop volgende jaar weer een nieuwe kleur kopen. Persoonlijk ben ik grote fan van Rataplan in Almere Haven. Ze hebben een groot assortiment en de winkel is ook heel goed gestructureerd. Hieronder de link.

https://rataplan.nl/rataplan-kringloopwinkels/kringloopwinkel-rataplan-almere/

Ben je een fan van grote kerstfiguren voor de tuin? Deze zijn heel goed beschikbaar op marktplaats. Nog een tipje kijk niet te laat dan hebt je nog veel keuzes.

Kerstdecoratie uit kringloop

Kerstdecoratie uit kringloop

2. Kerstdecoratie en kerstcadeaus zelf maken

Onze natuur heeft veel te bieden. Of dit nu boomschors, houtstukjes of noten zijn. Zelfgemaakte kerstdecoratie kan ook heel mooi zijn, is een leuk weekend programma een ook nog gratis. Op Pinterest zijn ontzettend veel inspiraties te vinden.

Kerstdecoratie zelf maken

Kerstdecoratie zelf maken

3. Krantpapier in plaats van inpakpapier

Ik doe het inmiddels sinds meerdere jaren. Mijn schoonmoeder verzamelt krantenpapier en ik gebruik deze als inpakpapier. Lelijk? Ik vind van niet. Het is erg milieuvriendelijk en ziet er ook nog super mooi uit. Nog een gezellig cadeaulabel daarop en een leuk bandje en je cadeau is opeens heel bijzonder.

Krantpapier in plaats van inpakpapier

Krantpapier in plaats van inpakpapier

4. Minder cadeaus

Of het Kerst of Sinterklaas is, we kopen toch vaak te veel cadeaus. Voornamelijk voor de kinderen. Mijn tip koop minder of geef 1 groot cadeau samen. Een gezellig dagje met je vriendin of je nichtje kan veel leuker zijn dan de nieuwste Barbie en blijft ook nog over jaren in herinnering.

5. Tafeldecoratie

Willen jullie een mooie tafeldecoratie hebben? Ook in dat geval heeft de natuur veel te bieden. Een boomtak in het midden van de tafel kan ontzettend gezellig zijn.

Less is more – kerstdecoratie

Ik hoop jullie vinden mijn low budget tips leuk. Misschien gaan jullie één van de 5 tips toepassen. Wat is jullie mening: elk jaar nieuwe kerstdecoratie of toch maar liever elk jaar hetzelfde, omdat dat in de stijl van het interieur past? Ik ben benieuwd?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Hi, wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Barbara. Op mijn blog deel ik wooninspiratie, het verhaal van ons huis en technische informatie voor binnen en buiten! Ben je geïnteresseerd, kijk dan gerust mee.

Meer over mij.