Wooninspiratie

5 creatieve manieren om kleur te gebruiken

Persoonlijk zijn kleuren een belangrijk onderdeel van mijn leven. Toen ik een klein meisje was, was ik altijd bezig met kleurcombinaties. Of dit nu kleding, mijn kinderkamer of mijn eigen tekeningen waren. Dus persoonlijk vertrouw ik in dit geval heel erg op gevoel.

Wat kleur met je doet

Kleur bepaald niet alleen de sfeer maar ook hoe diep en groot een ruimte oogt. Maar het hoeft niet altijd een hele muur te zijn. Vaak kunnen ook kleine oppervlakken een groot effect maken. Hieronder 5 leuke ideeën om kleur op een creatieve manier te gebruiken.

Cirkel op de muur

Je hebt het misschien wel vaker op Pinterest of Instagram langs zien komen. Een mooie grote cirkel op de muur. Met dit effect kun je een plek extra aandacht geven en geef je jouw ruimte een extra architectonisch effect. Zoveel donkere als ook pastelkleuren geven een tof effect. Nadeel is wel de uitvoering. Een mooie cirkel te verven kan best wel een uitdaging zijn.

Rechthoekige vlakken op de muur

Wil je misschien een hele lange muur doorbreken en attractiever maken? Of vind je misschien een kleur mooi, maar een hele muur toch te veel? Dan is een rechthoekige vlak best wel een goede oplossing. Een rechthoekig vlak is ook makkelijk te schilderen.

Plafond mee schilderen

Je ziet het inmiddels wel vaker dat muur een plafond in dezelfde kleur geschilderd zijn. Dat geeft een tof effect. Nog een toffer effect kan je creëren als je alleen een deel van het plafond mee schildert, zo kan je bijvoorbeeld het eetgedeelte afgrenzen van de rest van de kamer of in de woonkamer een gezellig hoekje, die als werkplek dient, creëert.

Wandplanken in dezelfde kleur schilderen

Wandplanken in dezelfde kleur schilderen is ook een heel tof effect. Muur en houtplanken worden op eens één geheel met de muur. Dat geeft rust en maakt de uitstraling van een kleur nog toffer. We hebben dit ook bij onze muur in de woonkamer gedaan. Ik vond het wel even spannend maar ik ben nog steeds heel blij met het resultaat. Nog leuker idee is ook nog accessoires in dezelfde kleur te schilderen. Kringloop vazen en borden zijn hiervoor ideaal.

Meubelstukken deels in dezelfde kleur mee schilderen

Wat ook een grappig effect is: een meubelstuk deels in de muurkleur mee te schilderen. Dit toffe effect irriteert de kijker een beetje omdat nu meubelstuk en muur een geheel vormen maar het meubelstuk niet meer één geheel is. Precies dat maakt het extra spannend.

Wat is je favoriet? Heb ik je kunnen motiveren toch een beetje kleur in je interieur te gebruiken?

Wandplanken in dezelfde kleur mee geschilderd

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Hi, wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Barbara. Op mijn blog deel ik wooninspiratie, het verhaal van ons huis en technische informatie voor binnen en buiten! Ben je geïnteresseerd, kijk dan gerust mee.

Meer over mij.