Ons Duinhuis

Waar hebben we ons huis gevonden

De meeste mensen gaan echt op zoek naar een huis. Wij hadden het geluk dat we ons huis toevallig tegenkwamen. Mijn vriend en ik woonde in een appartement in Almere. Eigenlijk was het voor ons heel duidelijk dat we op lange termijn hier niet zouden blijven. Maar omdat we nog heel kort samenwonende vonden we het wel prima.

Alles begon met een bord ‘Wonen in de Duinen’

Ook gaan we regelmatig met onze hond in verschillende natuurgebieden in Almere wandelen. Almere Strand was voor ons altijd een leuke plek. Opeens kwamen we een bord tegen waarop stond ‘wonen in de duinen’. Ik ben altijd nieuwsgierig en nieuwe plekken ontdekken of dat nu mooie architectuur of leuke restaurants of winkels zijn maakt me niet uit. Dus we gingen kijken. Ik was meteen verkocht. Wat een leuke Idee. Wonen bij het strand, echt een vakantie gevoel. In de buurt van het water wonen was altijd en droom van ons.

Van dromen naar uitvoering

Mijn vriend was nog iets terughoudend. Natuurlijk hadden we ook twijfels. Zijn we nu al bereid om te verhuizen? En redden we het ook financieel?

Financiële advies

We gingen ons inschrijven voor een huis. Daarnaar hadden we direct een gesprek met een financieel adviseur. We hadden een bepaald maandelijks bedrag qua hypotheeklasten in ons hoofd. Als dat gaat lukken en we een goede locatie krijgen gaan we het doen. Anders niet. Genieten van het leven vinden we alle twee ook belangrijk. Niet alleen werken voor ons huis, lekker uit eten en vakanties is nog steeds belangrijk voor ons.

Referentie projecten bekijken

Voor de zekerheid gingen we ook nog kijken in een andere nieuwbouwwijk in Amersfoort. Amersfoort is ook nog steeds een favoriete stad van ons. Maar deze nieuwbouwwijk in Amersfoort was het niet.

Beslissing gemaakt aan de slag met de uitvoering

De beslissing was duidelijk. We hadden ook ons favoriete kavel gekregen en de maandelijkse hypotheeklasten waren ook conform onze wensen. Eigenlijk ging het veel te makkelijk. Maar dit past eigenlijk ook heel goed bij ons. Qua werk ben ik wel werkvoorbereider maar privé probeer ik veel naar mijn gevoel te luisteren. We vinden het juist leuk het leven en beetje te laten gebeuren. Wie had ooit verwacht dat ik zou verhuizen naar Nederland. En toch ben ik heel blij met deze beslissing. Dus dat is ons verhaal. Soms is de zoektocht op Funda niet eens noodzakelijk.

Huis gekocht – snelle beslissingen

Toen we ons huis kochten hebben ze ons meteen verteld, dat we heel snel beslissingen moesten maken. Uitbouw, maat kozijnen, indelingen alle belangrijke dingen hadden we moeten beslissingen binnen een week. Ik ging direct aan de slag met tekenen qua indeling. Best wel snel hadden we onze favoriete indeling. Het was wel spannend zo snel beslissingen te maken, maar we zijn nog steeds heel blij met onze indeling.

Huis gekocht – nog meer beslissingen maken

Twee weken later hadden we direct ook de tegels van de badkamer en alle meerwerk opties moeten kiezen. Gelijktijdig hadden we de moeilijkste uitdaging: alle keuzes qua financiering te maken. We hadden wel een financieel adviseur, maar zelfs met deze ondersteuning hadden we vaak hoofdpijn. Maar na een aantal gespreken kwamen we ook hier uit en konden we beslissingen maken.

Spijt van bepaalden beslissingen ja of nee?

Hebben we spijt van één of andere beslissing in ons huis, omdat het zo snel ging? Ja zeker hebben we punten waar we achteraf van zeggen, dat hadden we beter kunnen doen, maar we zijn nog steeds heel blij met ons huis en onze beslissingen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Hi, wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Barbara. Op mijn blog deel ik wooninspiratie, het verhaal van ons huis en technische informatie voor binnen en buiten! Ben je geïnteresseerd, kijk dan gerust mee.

Meer over mij.