Ons Duinhuis

Mini make over van de slaapkamer

Het kleurenpallet van onze slaapkamer is zwart, blauw en goud. Begonnen is alles met de oude spiegel van mijn oma. Deze is goud met historische ornamenten en inmiddels bijna 100 jaar oud. Het is een erfstuk van mijn oma uit Oostenrijk. Inmiddels is ze helaas een tijd geleden overleden. Des te meer bijzonder en waardevol is deze spiegel voor mij. De spiegel hangt in onze inloopkast. Omdat de spiegel goud is, was goud altijd de uitgangsbasis voor onze slaapkamer.

Kleurenpallet slaapkamer

Bij het zoeken naar de juiste kleur kwam ik op eens op Pinterest de kleur Denim Drift tegen. Direct dacht ik: die is het. De combinatie van goud een grijsblauw is echt prachtig.

Kleurpallet goud, zwart en grijsblauw

Verder heb ik nog de kleur zwart gekozen. Dus het kleurpallet goud, zwart en grijsblauw was definitief. Persoonlijk kies ik bijna altijd om alleen één muur in kleur te verven. Het mooie daaraan is dat je ook intensere kleuren kunt kiezen en ook nog steeds het effect van licht en ruimte van witte muren hebt. Ons bed is helemaal zwart met de lampen en bijzettafel kwam dat goud van de spiegel weer terug. Voor het dekbedovertrek heb ik voor donkerblauw gekozen. Wel blauw maar toch nog een stuk donkerder. Ook weer een spannende kleurcombinatie van een zwart bed en een donkerblauw dekbedovertrek. Op zich was ik heel blij met onze slaapkamer. Maar ik miste wel nog iets warmte. De muur achter het bed was wel in kleur maar altijd een beetje te leeg. En de kleurencombinatie was wel mooi, maar ik miste wat warmte. Daarom heb ik de beslissing genomen iets te veranderen.

Antieke spiegel uit Oostenrijk

Nieuwe bijzettafels

Onze oude bijzettafels waren echt goedkoop. Een keer tijdens mijn zwangerschap had ik een per ongeluk nagellakremover omgestoten. Nou, dacht ik, nu is het tijd voor nieuwe nachtkasten. De één stond toch altijd schuin. Via marktplaats heb ik twee bijzettafels van zuiver gevonden. De één in zwart en de andere in goud. Allebei bijna nieuw en zonder beschadigen. Om het een beetje interessanter te maken heb ik de glasplaten gewisseld. Dus de zwarte glasplaat in het gouden en frame en de gouden glasplaat in het zwarte frame. Dat maakt het juist iets spannender.

Bijzettafels van Zuiver

Muursticker

Toen ik bezig was met de inrichting van dit huis was altijd natuur een belangrijk uitgangspunt. Natuurlijke materalien en natuurlijke kleuren was voor mij de basis. Dus mijn plan was de natuur van buiten naar binnen te brengen. Vandaar kwam ik op het idee een boomtak en vogels op de muur achter het bed te plaatsen. Oorspronkelijk was de idee dit door een vriendin te laten schilderen maar uiteindelijk hebben we toch voor een muursticker gekozen. De boomtaak bestaat uiteindelijk uit 3 stickers, met welke we één tak hebben gemaakt. De vogels zijn ook losse stickers met verschillen grote vogels. Om het een beetje rustig te houden heb ik gekozen voor een mat zwarte muursticker. Dat past weer perfect in het geheel.

Onze slaapkamer

Extra kleur tint toevoegen

Omdat nog wat warmte in de slaapkamer onderbreekt, heb ik nog een extra kleur toegevoegd. In dit geval heb ik voor een warme bruintint gekozen. De kleur heb ik wel alleen middels kussens en een extra sprei toegevoegd. Dit geeft de slaapkamer nog iets extra warmte. Soms maken juist de kleine makkelijke dingen nog een groter verschil. Hieronder nog wat foto’s van onze slaapkamer. Van vinden jullie van deze mini make over? Valt deze mini make over ook in jullie smaak?

Extra kleur voor extra warmte

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Hi, wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Barbara. Op mijn blog deel ik wooninspiratie, het verhaal van ons huis en technische informatie voor binnen en buiten! Ben je geïnteresseerd, kijk dan gerust mee.

Meer over mij.