Ons Duinhuis

Het kleurpalet van ons huis

We wonen in Almere Duin een plek waar vakantie gevoel, stand sfeer en natuur en water een belangrijke onderdeel van is. De projectontwikkelaar heeft erg veel geïnvesteerd in het landschap. Vandaar was het voor mij heel snel duidelijk dat ook deze natuurlijke sfeer ook in het interieur moet terug komen. Vandaar heb ik gekozen voor natuurlijke kleuren.

Kleurenbasis voor dit huis

De kleuren van alle kamers moeten ook bij elkaar passen qua intensiteit maar ook qua uitstraling. We hebben daarvoor gekozen in elke kamer één muur te schilderen. Dit heeft eigenlijk altijd mijn voorkeur. De rede hiervan is dat je wel een donkere kleur kan kiezen maar ook de lichte en ruimtelijke uitstraling van wit behoud. Verder was ook snel duidelijk dat een lichte echt houten vloer in het hele huis zou moeten komen. Niet te geel omdat dit weer moeilijk qua kleuren is. Met dit als basis hebben we voor elke kamer kleuren gekozen.

Het kleurenpalet van elke kamer

Hieronder een kleine samenvatting van alle kamers.

Woonkamer/Keuken/Eet gedeelte

De kleur heeft eigenlijk zijn oorsprong in de stoelen van Kartell. Ik vond de groene stoel altijd super mooi. Om die reden was ik op zoek naar een muurkleur die erg lijkt op de stoelen van Kartell. Verder wilde ik graag nog een tweede kleur toevoegen. In het begin dacht ik aan groen-rood. Maar uiteindelijk heeft het helmgras in het Duinlandschap mij geïnspireerd om de combi okergeel een groen te nemen. Verder heb ik zwart en grijs als accentkleur gekozen. De éne muur in de woonkamer hebben we groen geschilderd. Ook de muur achter de open kast is groen geschilderd. Verder zijn de barkrukjes in de keuken groen. Dezelfde stoelen van Kartell hebben we in het eetgedeelte in okergeel gekocht. Ook deze kleur hebben we op meerdere plekken met accessoires zo als bijvoorbeeld ons vloerkleed, accessoires in de kast of als kussen toegevoegd.

Hal

De hal is een beetje een onderdeel van de woonkamer. Vandaar was het idee om okergeel te gebruiken. In de woonkamer is groen meer aanwezig in de hal okergeel. Ook in dit geval is één muur okergeel geschilderd. Het kleurenpallet van de hal is bruin en okergeel. Bruin komt met accessoires zo als bij voorbeeld de leren stoel en leren spiegel (omranding) weer terug.

Slaapkamer 1

In de slaapkamer wilden we graag een rustige kleur. Vandaar hebben we voor Denim Drift gekozen. Ook in dit geval hebben we alleen één muur geschilderd. In de slaapkamer is het kleurenpalet blauw, zwart en goud. Zwart hebben we met het bed toegevoegd en goud met een bijzettafel, lampen en accessoires. Achteraf heb ik nog een accentkleur bruin toegevoegd. Maar hierover is een extra blog geschreven (zie mini make over van de slaapkamer).

Slaapkamer 2

De slaapkamer 2 is op dezelfde verdieping als de slaapkamer 1. Daarom was het voor mij belangrijk dat de kleuren van slaapkamer 1 en 2 goed bij elkaar passen. Op dit moment is het de babykamer, maar daarvoor was het een logeerkamer. Voor de tweede slaapkamer hebben we voor mild taupe gekozen. Deze kleur is ook een mooie grijstint. Ook in dit geval is alleen 1 muur geschilderd. Het kleurenpallet voor deze ruimte was ook goud, zwart en taupe. Inmiddels is deze kleurencombinatie al verandert omdat het nu een babykamer is, maar hierover ga ik een keer een anderen blog schrijven.

Slaapkamer 3

De slaapkamer 3 is boven op de zolder. Dit is beste wel een grote kamer, maar ook in dit geval hebben we één muur geschilderd. Deze keer in grijs. Het kleurenpallet van deze kamer is zwart, grijs en wit.

Als je nu in het geheel bekijkt, passen de kleuren bij elkaar? Zijn jullie ook enthousiast over het kleurenpallet van ons huis?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Hi, wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Barbara. Op mijn blog deel ik wooninspiratie, het verhaal van ons huis en technische informatie voor binnen en buiten! Ben je geïnteresseerd, kijk dan gerust mee.

Meer over mij.